De gezelligste tijd van het jaar duurt nog even, maar we zijn al vast druk aan het voorbereiden voor Kerst 2016. Heerlijk samenzijn met vrienden en familie. Wat bij een onvergetelijk kerstfeest natuurlijk niet ontbreken mag is een overheerlijk kerstdiner. Om het jou deze kerst iets gemakkelijker te maken presenteren we in deze blog een aantal speciale kerstboxen zodat jij in korte tijd en zonder veel ervaring een heerlijk kerstmaal op tafel kunt zetten.

Maaltijdbox aanbieders als HelloFresh, Mathijs Maaltijdboxen de Albert Heijn sturen het hele jaar maaltijdboxen naar hun klanten. In zo'n box vind je precies de producten en ingrediënten die je nodig hebt om de bijgeleverde recepten te bereiden. Enorm handig dus wanneer je weinig tijd hebt om naar de supermarkt te gaan, of wanneer je weinig inspiratie hebt om elke avond weer iets nieuws te bedenken om te koken. Bovendien wordt je door zo'n maaltijdbox min of meer gedwongen om gevarieerd en gezond te eten. De boxen zitten namelijk elke week weer bomvol verse producten.

Wat is een kerstbox?

Maar met het oog op de kerst doen de meeste maaltijdbox aanbieders iets speciaal. Zij bieden een eenmalige kerstbox. Dit is een speciale maaltijdbox gericht op een van de belangrijkste diners van het jaar: het kerstdiner. Vind je het lastig om te bepalen wat er dit jaar met kerst op tafel moet komen? Heb je weinig tijd om zelf naar de supermarkt te gaan en alles te kopen, zonder iets te vergeten? Dan is een kerstbox misschien wel een uitkomst voor jou! Een kerst-maaltijdbox bevat namelijk precies de juiste ingrediënten en producten die je nodig hebt voor een origineel kerstmenu. Dit menu hoef je dus niet zelf te bedenken. De recepten van de verschillende gangen worden netjes met de box meegeleverd.

Welke kerstboxen zijn er?

Vrijwel alle populaire & bekende maaltijdbox aanbieders hebben dit jaar een kerstbox. Zo is er een Allerhande Kerstbox, een Beebox kerstbox, en de Zoyummy kerstbox. Een van de meest bekende aanbieders, HelloFresh, biedt dit jaar zelfs 3 verschillende kerst-maaltijdboxen. De meeste boxen zijn geschikt voor 2 tot 4 personen, en bieden een verrassend en gevarieerd diner met 3 of 4 gangen. De Kerst Box van Albert Heijn biedt variatie tussen vlees, vis en vegetarische gerechten. De Beebox Kerstbox zit bomvol biologische producten wat natuurlijk helemaal past bij de kerstgedachte. Zoyummie biedt een kerstbox met gerechten van over de hele wereld. Erg origineel en zeker eens wat anders. Bij HelloFresh ben je het goedkoopst uit. Hier bestel je al een box vanaf € 29, om heerlijk met z'n tweetjes mee te gourmetten. Je familie en vrienden zullen verrast zijn met wat jij deze kerst allemaal op tafel zet!

Zoals je misschien weet werken veel aanbieders als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox met een abonnement. Voor een vast bedrag per week wordt er elke week een box bij jou thuisbezorgd. Deze kerstboxen staan echter buiten het abonnement. Deze boxen dien je dus los te bestellen. Ze zijn dus helemaal geschikt om eenmalig te bestellen zonder dat je direct vast zit aan een lidmaatschap. Leuk om op deze manier eens in aanraking te komen met de maaltijdbox.