Op de vraag wat nu het meest geschikte kerstpakket is valt moeilijk een antwoord te geven. Met smaak valt niet te twisten en zo geldt dit ook met de voorkeur voor wat iedereen verwacht te ontvangen van de werkgever aan het eind van het jaar. Zo is de ene werknemer gelukkig met een verzameling lekkere hapjes en drankjes waar de ander gelukkig wordt van een nieuwe gadget of cadeaubon om zelf iets leuks uit te zoeken. Wel zijn er ieder jaar enkele trends te ontdekken op dit gebied. Een aantal populaire kerstpakketten op een rij.

Kerstpakketten met chocolade populair in 2015

Het meest voor de hand liggende kerstpakket is de box volgestopt met lekkers, zo als we eigenlijk wel gewend zijn. En hoe meer produkten des te beter uiteraard. Waar het voorheen vaak biologische en tradiotionele producten waren als pannekoekenmix en dergelijke zien we nu dat bijvoorbeeld chocolade oprukt. Chocolade in het kerstpakket gaat het worden dit jaar, allerlei vormen als kerstbomen, sterren en wat je maar kunt verzinnen is te verkrijgen. En slimme leveranciers spelen goed op de feestdagen in met bijvoorbeeld chocoladefondue, een leuk alternatief als dessert na het kerstdiner.

Fairtrade en goede doelen

Wat ook nog steeds graag wordt gegeven zijn pakketten met producten die fairtrade gemaakt zijn. Of artikelen waarmee goede doelen gesteund worden. Zo slaat de werkgever eigenlijk twee vliegen in één klap. Een blijk van waardering voor de personeelsleden en het tonen van bewust bezig zijn met de wereld om ons heen. Biologische producten komen in dit soort kerstpakketten ook vaak voor. Het laat een goede indruk achter en wordt altijd erg gewaardeerd door het personeel. Uiteindelijk matcht het uitstekend met de kerstgedachte die een ieder toch wil naleven deze dagen.

Iedereen tevreden?

Ondanks het feit dat kerstpakketten maar een teken van tevredenheid zijn en het maar een gebaar is wat de baas niet hoeft te doen zijn er altijd mensen ontevreden. Tips om weinig teleurgestelde gezichten te krijgen zijn er wel. Het is verstandig om niet te ver bij de huisstijl van het bedrijf weg te gaan om het wel relevant te houden. Probeer iets te combineren met de actualiteit of met een vrolijke gebeurtenis op het werk in het afgelopen jaar. Wat verder helpt is om de boel te verpakken in gouden verpakkingen met wat leuke versieringen om het echt als cadeau te kunnen geven. Dan zal waarschijnlijk iedereen tevreden zijn en het kerstpakket met open armen ontvangen.